Zestaw Jubileuszowy,  cena 160 zł/os

Obiad
 rosół z makaronem (lub inna zupa krem według gustu klientów)

Surówki/sałatki-  3 pozycje do wyboru:
 

  • chrupiąca biała kapusta z papryką
  • kapusta pekińska z warzywami
  • kapusta biała z koperkiem
  • surówka z marchewki
  • fantazja selerowa
  • kapusta czerwona
  • buraczki
  • wiosenna (sezonowo)
  • kapusta biała duszona


Paleta mięs mix  - 2,5 kawałka mięsa na osobę:

  • rolada wieprzowa i wołowa
  • udko z kaczki
  • kotlet schabowy
  • filet z kurczaka z suszonymi pomidorami, zapieczony serem blue
  • de vollaile
  • kula z prażonym boczkiem i mozzarellą
  • łódka schabowa z brokułem i sosem czosnkowym
  • karczek pieczony


Dodatki: kluski śląskie jasne, ciemne, ziemniaki z koperkiem, sos mięsny

Owoce
Ciastka kruche (ule, raffaello w białej i czarnej czekoladzie, orzeszki, maślane z galaretką, kokosanki, bezy)
Cukierki

Deser- 1 do wyboru

  • tiramisu
  • aksamitne pianki {szpajzy} (ptasie mleczko, bakaliowo-spirytusowa, czekoladowa, cytrynowa, rafaello)
  • kopy z owocami i bakaliami
  • lody z gorącym musem owocowym


Kawa lub  herbata- bez ograniczeń

Ciasta tortowe – różne gatunki

Tort
na bitej śmietanie: owocowy, szwarcwaldzki, rafaello
tort kremowy: orzechowy, czekoladowy, kawowy, bakaliowy z alkoholem

Zimna płyta:
wędliny, pieczenie na zimno :z sosem słodko-ostrym
kruche babeczki z pastami
mix galaretek (drobiowa, ozorki, golonko, szynka )
korki, kulki sledziowe lub sałatka sledziowa
deska serów
tortille
zakąska 2 do wyboru:

  • tatar
  • paszteciki z ciasta francuskiego z sosem czosnkowym
  • łosoś wędzony na grzance czosnkowej
  •  chrupiące jaja z dipem
  • jaja w sosie tatarskim
  • ślimaczki z ciasta francuskiego a’la pizzerinki

sałatki 2 do wyboru:

  • sałatka z pieczonych warzyw z makaronem i suszonymi pomidorami (sezonowo)
  • tortellini
  • egzotyczna
  • porowa
  • meksykańska
  • brokułowa z sosem czosnkowym, kurczakiem pieczonym i jajkiem
  • śledziowa ze śmietaną
  • gyros
  • mix sałat z chrupiącym kurczakiem i sosem czosnkowym
  • jarzynowa

Pieczywo, masło
 

Kolacja I  - 1 kawałek mięsa na osobę plus łosoś lub
                   1,5 kawałka mięsa na osobę


Paleta mięs:

  • de volaille z serem
  • kula schabowa faszerowana pieczarkami, warzywami i serem
  • nuggetsy różne panierki
  • schab faszerowany porem
  • czosneczek
  • golonko na kapuście lub karczek w sosie chili
  • pieczone paluszki z łososia z czerwonym pieprzem na makaronie tagliatella w sosie szpinakowo-śmietanowym


Sałatki/ surówki do wyboru 1:

  • colesław
  • jarzyny pieczone z sosem czosnkowym
  • zasmażana
  • grecka
  • lodowa
  • mix sałat z mozzarellą i orzeszkami
  •  
  • frytki, dufinki


Kolacja II  do wyboru 1 pozycja:

  • bogracz
  • strogonow
  • flaczki
  • żurek
  • barszcz z krokietem mięsnym lub  z kapustą i grzybami


Soki 100% (pomarańcza, jabłko) 0,5l soku na osobę/na dzień
Napoje gazowane( pepsi, mirinda, 7-up tymbark, woda min. gaz. i nie gaz.) 0,66l. na os./na dzień,

woda niegazowana z cytryną bez limitu

 

Kontakt telefoniczny

32 43 58 123

Zajazd ROJANKA
ul. Wodzisławska 229
44-240 Żory-Rój

Napisz do nas

poczta@rojanka.pl

© 2012-2021 Zajazd Rojanka. Wszystkie prawa zastrzeżone. Polityka prywatności