Menu weselne cena 200PLN/os

1. Obiad

rosół z makaronem (lub inna zupa krem według gustu klientów)

4 surówki/sałatki do wyboru (chrupiąca biała kapusta z papryką, kapusta pekińska z warzywami, kapusta biała z koperkiem, marchew z pomarańczą, fantazja selerowa, kapusta czerwona, buraczki, buraczki z chrzanem, kapusta biała duszona

Paleta mięs mix

  • rolada wieprzowa i wołowa
  • udko z kaczki
  • kotlet schabowy
  • kotlet po hawajsku (z ananasem lub brzoskwinią) lub pierś drobiowa z warzywami zapieczona serem
  • rolada drobiowa z borowikami, pieczarką, serem
  • kotlet rajski
  • łódka schabowa z brokułem i sosem czosnkowym lub karczek pieczony

Dodatki: kluski śląskie jasne, ciemne, ziemniaki z koperkiem, sos mięsny

2. Owoce

3. Ciastka kruche

(ule, rafaello w białej i czarnej czekoladzie, orzeszki, maślane z galaretką, kokosanki, bezy)

cukierki

4. Deser

1 do wyboru:

  • aksamitne pianki {szpajzy} (ptasie mleczko, bakaliowo-spirytusowa, czekoladowa, cytrynowa, rafaello)
  • kopy z owocami i bakaliami
  • lody z gorącym musem malinowy

5. Kawa lub herbata

- bez ograniczeń

Ciasta tortowe – różne gatunki

Tort piętrowy (istnieje możliwość wyboru kilku smaków)

Na bitej śmietanie:

  • owocowy
  • szwarcwaldzki
  • rafaello

Kremowe:

  • kokosowy
  • orzechowy
  • czekoladowy
  • kawowy

6. Zimna płyta

  • wędliny, sery, pieczenie na zimno, rolada z boczkiem
  • terrina
  • zakąską 2 do wyboru
    (tatar, łosoś wędzony na grzance czosnkowej, chrupiące jaja z dipem, brokuły z kurczakiem i tzatzykami, płomyki drobiowe z dipem  czosnkowym lub tysiąca wysp)
  • mix galaretek (drobiowa, ozorki, golonko, szynka faszerowana)
  • mix śledziowy
  • tortille

sałatki 2 do wyboru

(kokardki makaronowe z oliwką , pomidorem koktajlowym i sosem tysiąca wysp, tortelini, ryżowa z kurczakiem, egzotyczna,  porowa, meksykańska, brokułowa z sosem czosnkowym i kurczakiem pieczonym, szefa, łosoś wędzony na rukoli, gyros, Cezar)

Pieczywo, masło

7. Kolacja I

Paleta mięs:

  • rolada de volaille
  • kotlet drobiowy w płatkach kukurydzianych
  • delicja z piersi kurczaka ze szpinakiem i fetą
  • szaszłyk wieprzowy
  • golonko na kapuście lub karczek w sosie chilli
  • pieczone paluszki z łososia na tagiatelli w sosie szpinakowo-śmietanowym

Sałatki / surówki do wybory 1:

  • ryż zapiekany z warzywami
  • pekińska z kukurydzą
  • jarzynowa
  • biała kapusta z chrzanem
  • jarzyny pieczone z sosem czosnkowym
  • zasmażana
  • wigilijna
  • grecka
  • lodowa
  • mix sałat

frytki, dufinki

8. Kolacja II do wyboru max. 2

  • bogracz
  • strogonow
  • flaczki
  • potrawka z kurczaka
  • żurek

9. Kolacja III

Łopatka wieprzowa lub prosię pieczone z szynki, kapusta zasmażana, ćwiartki pieczone.

10. Danie gorące

Barszcz z krokietem mięsnym lub z kapustą i z grzybami

Soki 100% (pomarańcza, jabłko, winogrona, czarna porzeczka) 0,5l soku na osobę/na dzień

Napoje gazowane (pepsi, 7-up, mirinda, tymbark, woda min. gaz. i nie gaz.) 1l. na os./na dzień

Woda niegazowana z cytryną bez limitu

Opakowania jednorazowe oraz usługa pakowania wliczona jest w ofertę maksymalnie pakujemy na 2 części

*cena może ulec zmianie

 

Kontakt telefoniczny

32 43 58 123

Zajazd ROJANKA
ul. Wodzisławska 229
44-240 Żory-Rój

Napisz do nas

poczta@rojanka.pl

© 2012-2019 Zajazd Rojanka. Wszystkie prawa zastrzeżone. Polityka prywatności