Oferta weselna   230zł/os
 

Obiad
rosół z makaronem (lub inna zupa krem według gustu klientów)


4 surówki/sałatki do wyboru:

  • chrupiąca biała kapusta z papryką
  • kapusta pekińska z warzywami
  • kapusta biała z koperkiem
  • surówka z marchewki
  • fantazja selerowa
  • kapusta czerwona
  • buraczki
  • kapusta biała duszona
  • wiosenna (sezonowo)

Paleta mięs mix ( 3 kawałki mięsa na osobę)

  • rolada wieprzowa i wołowa
  • udko z kaczki
  • kotlet schabowy
  • filet z kurczaka z suszonymi pomidorami, zapieczony serem blue
  • de vollaile
  • kula z prażonym boczkiem i mozzarellą
  • łódka schabowa z brokułem i sosem czosnkowym
  • karczek pieczony
  • szyszka migdałowa

Dodatki: kluski śląskie jasne, ciemne, ziemniaki z koperkiem, sos mięsny


Owoce
Ciastka kruche
(ule, raffaello w białej i czarnej czekoladzie, orzeszki, maślane z galaretką, kokosanki, bezy)
cukierki
 

Deser- 1 do wybory

  • aksamitne pianki {szpajzy} (ptasie mleczko, bakaliowo-spirytusowa, czekoladowa, cytrynowa, raffaello)
  • kopy z owocami i bakaliami
  • lody z gorącym musem owocowym
  • klasyczne włoskie tiramisu

Kawa lub  herbata- bez ograniczeń

Ciasta tortowe – różne gatunki (1,5 kawałka na osobę)


Zimna płyta:

  • wędliny, pieczenie na zimno z sosem słodko-ostrym
  • kruche babeczki z pastami
  • mix galaretek (drobiowa, ozorki, golonko, szynka faszerowana)
  • korki, kulki sledziowe lub sałatka śledziowa
  • deska serów
  • tortille
    zakąska 2 do wyboru:
  • tatar
  • paszteciki z ciasta francuskiego z sosem czosnkowym
  • łosoś wędzony na grzance czosnkowej
  • chrupiące jaja z dipem
  • jaja w sosie tatrskim
  • ślimaczki z ciasta francuskiego a’la pizzerinki z dipem

sałatki 2 do wyboru:

  • sałatka z pieczonych warzyw z makaronem i suszonymi pomidorami (sezonowo)
  • tortellini
  • egzotyczna
  • porowa
  • meksykańska
  • brokułowa z sosem czosnkowym i kurczakiem pieczonym
  • brokułowa z sosem czosnkowym i jajkiem
  • gyros
  • mix sałat z chrupiącym kurczakiem i sosem czosnkowym
  • sałatka śledziowa ze śmietaną

Pieczywo, masło


Kolacja I:
Paleta mięs ( 2 kawałki mięsa na osobę)

  • de vollaile z serem
  • nuggetsy w różnych panierkach
  • czosneczek
  • szaszłyk wieprzowy
  • szaszłyk drobiowy
  • schab faszerowany porem
  • golonko na kapuście lub karczek w sosie chili
  • pieczone paluszki z łososia na tagliatella w sosie szpinakowo-śmietanowym

Sałatki/ surówki do wybory 1:

  • jarzynowa
  • colesław
  • jarzyny pieczone z sosem czosnkowym
  • grecka
  • lodowa
  • zasmażana
  • mix sałat mozzarella i orzeszkami

Dodatki: frytki, dufinki

Tort weselny:

Istenieje mozliwość wyboru kilku smaków.

Na bitej smietanie: owocowy, szwardzwaldzki, rafaello

Kremowy: kokosowy, orzechowy, czekoladowy, kawowy

Kolacja II (serwowana ze środka sali)
Łopatka wieprzowa lub prosie pieczone z szynki, kapusta zasmażana, pieczone ziemniaczki.


Kolacja III (do wyboru 1 pozycja)
Barszcz z krokietem mięsnym lub z kapustą i z grzybami, bogracz, żurek, flaczki


Soki 100% ( pomarańcza, jabłko) 0,5l soku na osobę/na dzień, napoje gazowane( pepsi, 7-up, mirinda,  tymbark, woda min. gaz. i nie gaz.) 1l. na os./na dzień, woda niegazowana z cytryną bez limit.

 


Opakowania jednorazowe oraz usługa pakowania wliczona jest w ofertę maksymalnie pakujemy na 2 części.

 

Kontakt telefoniczny

32 43 58 123

Zajazd ROJANKA
ul. Wodzisławska 229
44-240 Żory-Rój

Napisz do nas

poczta@rojanka.pl

© 2012-2021 Zajazd Rojanka. Wszystkie prawa zastrzeżone. Polityka prywatności